Gepost op

Is ‘De school Amsterdam’ het nieuwe Berghain?

Is ‘De school Amsterdam’ het nieuwe Berghain?

Begin dit jaar is er een nieuwe club geopend in Amsterdam en direct vanaf de start is er veel om te doen. De club valt op, en niet alleen om haar vernieuwende muzieksmaak en aparte locatie, maar ook om het binnenkombeleid; juist, het beleid om er binnen te komen..

De locatie

De school Amsterdam zit aan de John Beermanstraat in Amsterdam en bevind zich In een oud schoolgebouw. In het gebouw zat vroeger een LTS en daarna een ROC en dat zie je ook terug; op de voorkant zijn de letters LTS goed zichtbaar en van binnen zijn er nog veel dingen hetzelfde gebleven. Zo heb je DJ’s in de verschillende klaslokalen en zie je overal het ouderwetse tegeltjes patroon terugkomen. Ook is er een grote gymzaal omgebouwd tot feestkelder, met een bar en een verhoogde plek voor de dj. Het gebouw heeft een grote binnentuin waar, op drukke dagen, ook een DJ staat en waar je ook lekker eten kan halen.

De muziek

Opvallend aan de muziek in De School is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van het boiler room principe, dat is een club concept waar het publiek aan alle kanten van de DJ staat. Door deze opstelling kunnen mensen dichter bij de dj komen en beter zien wat hij doet, dit zorgt voor een nieuwe vorm van feesten en past bij de exclusiviteit van de club. De DJ’s die er draaien zijn dan ook niet de minste. Voor een avondje de school kan je de top house en techno dj’s van Nederland verwachten en bij grote feesten zelfs de top van de wereld. Daar betaal je dan ook wel weer voor, voor een kaartje ben je, mits je binnenkomt 20,- euro kwijt. Als je niet binnenkomt, niet getreurd, want je kaartje wordt gescand en je krijgt meteen je geld terug.

 Hoe kom je binnen?

Nee, je kan niet gewoon langs de bouncer lopen en gaan feesten. Het is een echt selectieproces. Volgens hun site moet je voldoen aan de volgende eisen: geen nette kleding! Misschien tegen je verwachtingen in, dus geen overhemden of hakken, omdat dat te veel doet denken aan de werksfeer. En geen grotere groepen dan vier personen. En dan maar hopen dat de uitsmijter je er vriendelijk uit vindt zien.

Door: Stan van Lieshout